Cognitieve ontwikkeling

Boekproject “Afval scheiden”

Wat wordt gestimuleerd? 

  • Motoriek
  • Hand-oog coördinatie
  • Cognitieve ontwikkeling

 

BOEK: “De Vuilnisman” boek van Liesbet Slegers.  Een hele leuke boek, waar op een hele simpele manier wordt uitgelegd HOE en meer belangrijk WAAROM moeten mensen hun afval sorteren.

Wat hebben we voor dit Afval scheiden boekproject nodig?

  • gekleurde karton
  • afval labeltjes (downloaden)
  • afval (we hebben afval ter plekken “verzameld”: stukjes papier, stukjes brood die we nog van de lunch over hadden (korstjes natuurlijk), plastic en kinderen hebben nog wat houten “bomen” daarbij gegooid, voor de tuin afval. Maar voor de mensen die het netjes willen houden – ik heb ook deze afval kaartjes gemaakt)

Alles wat je moet doen is “containers” uit het gekleurde karton maken (how-to video). Daar heb ik 24x34cm lijst papier/karton gebruikt, maar je kan in principe ook andere afmetingen gebruiken. Let wel op dat je containertjes niet te klein worden 😉 Daarna heb ik alle labels op de containers geplakt en voila – klaar om te spelen.

Kinderen hebben “afval” na de containers met de kiepauto gebracht, daarvoor werd door hun ook een soort bruggetje gemaakt.

 

Daarnaast hebben we die dag ook “Peppa ruimt op” gelezen (boek op zichzelf is echt waardeloos, maar kinderen houden van Peppa en Peppa houdt van afval scheiden, dus…..) en na het snack mochten ze om de beurt een Afval spelletje op de tablet spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s